SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR

20-12-2023

Sevgili velilerimiz, bakanlığımızın başlatmış olduğu "Dilimizin Zenginlikleri" projesine okul olarak biz de katılmış bulunmaktayız. Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığın zenginleştirme calışmalan ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Çocukların dil gelişiminde hem insan beyninin biyolojik yapısı, hem de çocuğun içinde bulunduğu çevre ve kültür etkilidir. Aynı zamanda, dil gelişimi de çocuğun bilişsel, duygusal, sosyal gelişiminde önemli bir etkiye sahiptir. Dil ve öğrenme arasında önemli bir ilişki vardır. Bu sebeple yıl boyunca çocuklarla birlikte dil gelişimimize katkı sağlamak ve sözcük dağarcığımızı geliştirmek için sizlerle el ele vererek birtakım etkinlikler uygulayacağız. Bülten görselimizdeki bilgileri dikkatlice okuyalım lütfen. Siz değerli velilerimize projemize olacak katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.